ENTREVISTA A JOAN CARLES HERRERA

Coordinador del Bàsquet Masmitjà

unknown

Explica’ns quan i com va començar el teu vincle amb el bàsquet?

Vaig començar a jugar a bàsquet als 13 anys, després d’uns anys jugant a handbol dels 9 als 13 anys. Curiosament, el mateix any que vaig fer el canvi d’esport vaig rebre una carta per anar a la selecció catalana d’handbol, però jo tenia molt clar que el que més m’agradava era el bàsquet.

I quina ha estat la teva trajectòria professional com a jugador?

Vaig començar jugant a les categories inferiors del Sant Josep de Girona i dos anys després, amb 15 anys, vaig rebre ofertes dels 4 clubs més poderosos de l’estat: Real Madrid, FCB Barcelona, Joventut de Badalona i Cai Saragossa. Finalment vaig escollir el Cai Saragossa i vam aconseguir el títol de campions d’Espanya. Amb 17 anys vaig acceptar una beca universitària als Estats Units per jugar a la NCAA durant 4 anys a Massachusetts i Connecticut.

I encara jugues a bàsquet?

 No, ara visc el bàsquet entrenant els més petits.

Com va ser el salt de jugador a entrenador, Joan Carles?

Malauradament em vaig haver de retirar molt jove a conseqüència d’unes greus lesions a l’esquena, però la meva vocació com a entrenador va començar quan jugava als Estats Units i feia de monitor en un campus infantil.

Com a coordinador del Bàsquet Masmitjà, quin són els valors que creus tu i el teu equip que cal transmetre als nens i nenes que aprenen a jugar a bàsquet?

Els valors bàsics: valors que són essencials, però desgraciadament poqueta gent els ensenya. Respecte a l’entrenador, als companys, als rivals, al públic. És important transmetre el sacrifici, l’esforç i la implicació en cada un dels entrenaments i partits.

I com treballeu el dia a dia al Bàsquet Masmitjà?

Intentem transmetre tots aquests valors amb diversió i joc. Volem que els nens i nenes treballin el màxim i, alhora, s’ho passin molt bé. Aquesta és la clau de l’èxit.

Ara que ja ha començat la temporada, com valores l’evolució i el rendiment dels equips i els jugadors i jugadores del Bàsquet Masmitjà?

Aquesta temporada portem poques setmanes treballant, però en tot cas busco una evolució de cadascun dels equips i de cada jugador i jugadora de Masmitjà, independentment dels resultats. El meu gran objectiu com a coordinador de Bàsquet Masmitjà és aconseguir créixer any rere any. Vull que Bàsquet Masmitjà sigui el club i escola referent a Girona.

Gràcies Joan Carles Herrera!

Aquesta entrevista la podeu llegir publicada a la revista del Col·legi Dr. Masmitjà.